5 Nisan 2011 Salı

Hindistancevizli Makronen

250 g hindistan cevizi, ½ fincan seker
5 yumurta aki, 250 g pudra sekeri
400 g badem ezmesi
½ limon kabugu rendesi
2 yemek k. rom
Arzuya göre cukulata sosu
Hindistancevizilerini  firin tepsisine serpin ve 100 C de kapagi acik olarak 20 dk firinda kurutun.Yumurta aklarini kar yapin, Pudra sekerinin yarisini önce badem ezmesi ardindan yumurta aklarina katip karistirin. Hindistancevizlerini geri kalan pudra sekerini, limon kabugu rendesini ve romu da katin, hamur haline getirin. Yapiskan, akici bir hamur olacak. Firini 160 C ye ayarlayin. Hamurunuzu, hamur torbasina koyup tepsiye ceviz  büyüklügünde sikin (hamur torbaniz yoksa, kasikla da yapailirsiniz). Üzerlerine seker serpin ve firinin orta katinda 15-20 dk pisirin. Disi  hafif kahverengilesip ici yumusak kalmali. Cikardiktan sonra sogumaya birakin, arzu ederseniz bir taraflarini cukulata sosuna bulayin, daha dekoratif gözüküyorlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)