26 Nisan 2011 Salı

Risotto alla Milanese

Ask Mutfagi'na eklemeler yapacagima söz vermistim



Sophia Loren bayildigi bu risottoyu söyle anlatiyor;
„ bence Milano usulüyle pismis risotto, dünyanin en kiymetli yemeklerinden biridir. La Scala’nin yaldizli localarinin rengini veren safranla egzotik bir lezzet alan bu risottonun, malzemesi ile pisirilisinin evden eve degistigini ögrendigim zaman cok sasirmistim. Uzun yillar önce La Scala’nin loca girislerindeki vestiyerlerde, bu risottonun pistigini ve gösteri sonunda seyirciler tarafindan istahla yendigini biliyormuydunuz?“

Bir tencereye 2-3 yemek kasigi tereyagini eriterek ilik kemiginin iligiyle ince kiyilmis bir bas sogani kavurun, sogan beyazlasinca, 2- 2,5 fincan (350 g kadar) pirinc  (arborio pirinci) ilave ederek hafif ateste devamli karistirarak kizartin, cam gibi olsunlar ama dikkat kahverengiye dönmesinler. Dolu bir fincan et suyunu pirince katin ve karistirmaya devam edin, suyunu cektikce yavas yavas et suyu ekleyin ve karistirmaya devam edin, pismesine yakin, daha önceden 1 yemek k suda rengi cikarilmis ¼ cay kasigi safrani ilave edin. Pirinclerin pismis ama diri olmasi gerekir. Pistigine emin oldugunuzda, 2-3 yemek k tereyag ve 70-80 g taze rendelenmis Parmesani pilava katin ve karistirin, servis yapin.

Bunu Loren yazmamis ama, pirinci ilk islattiginiz sirada, bir parca beyaz sarap ta ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)