15 Nisan 2011 Cuma

Asma yapraginda kekikli ve mercankösklü keci peyniri


4 porsiyon
10-12 adet taze kekik ve mercankösk dallari
4 parca keci peyniri (taze ama sicakliga dayanacak sertlikte olmali)
Tuz, taze cekilmis karabiber
Sarmisak aromali zeytinyagi
18-20 adet taze asma yapragi
Ve  tabii eslik edecek taze ekmek…  
Her bir parca peynirin üzerine (2ser adet) baharatlari yerlestirdikten sonra tuz, karabiber ekleyin ve üzerlerine bir miktar zeytinyagi gezdirin. Her bir peyniri üstüste konmus 3-4 asma yapraginin ortasina oturtun ve yapraklari peynirin üzerine sarin.Pisiriceginiz zamana kadar buzolabinda kalsinlar. Zamani gelince cikarin, 3-5 dakika mangalda cevirin, hemen servis yapin. Yapraklari actiginzda peynirlerin üzerine yeniden zeytinyagi gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)