23 Nisan 2011 Cumartesi

Paskalya cöregi

600 g un
1 paket taze maya (40 g)
¼ l ilik süt
100 g seker
100 g tereyag
2 yumurta
1 cay k tuz
100 g kuru üzüm

Üzeri icin;
1 yumurta sarisi
2 yemek k süt
2 yemek k pudra sekeri





Unu bir kaseye koyun, ortasini havuz gibi acin, mayayi icine ufalayin. Bir miktar süt ve biraz sekeri ortasina katip kenarlarindan ortaya dogru havuzu kapatarak karistirin. 20 dk kadar üzeri kapali olarak dinlendirin, kabarsin. Daha sonra tereyagini geri kalan sütle isitin ve geri kalan sekerle hafif kabarmis hamura ekleyin, tuzu, yumurtalari da katarak pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru 45 dakika kadar üzeri kapali olarak kabarmasi icin birakin. Bu arada kuru üzümleri sicak suda yumusatin, yumusayinca cikarip kurulayin.
Kabaran hamura ekleyin, yogurun. Sonra hamurunuzu üc esit parcaya ayirip uzun rulolar yapin ve bu üc parcadan sac örgüsü yapip sonunda yuvarlayip uclarini birlestirin. Firin kagidi kapladiginiz firin tepsisine yerlestirin.Tekrar üzerini kapatin ve 20 dk kadar gene kabarmaya birakin. Bu arada firini 180 C ye ayarlayin. Firina koymadan, yumurta sarisini 2 yemek k sütle karistirip fircayla üzerine sürün, 30 dk pisirin. Firindan cikinca üzerine 3 yemek kasigi suyla karistirdiginiz pudra sekerini sürün.
Özellikle kahvaltiya, 5 cayina cok uygun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)