50g gravyer peyniri rendesini bir haslanmis yumurta sarisi, ¼ cay k hardal, 1-2 damla sirke. Tuz ve karabiberle karistirin, tereyagi sürülmüs cavdar ekmegine sürün.
Rende kerevizi dövülmüs badem, elma rendesi ve mayonezle (agir olur derseniz, ben bazen de yogurt kullaniyorum) karistirin,ekmegin icine sürereken maydanoz veya yesil salata yapraklari ekleyin
100 gr beyaz peyniri ezip, ince kiyilmis dereotu, 2 cay k kadar hardal, 1 cay kasigi domates salcasi veya arzuya göre biber salcasi ve evde bulunan arzu ettiginiz baharatlarla (kekik, kirmizibiber,nane..) ile karistirin. Sandvic ekmeklerinin iki yüzüne de sürdükten sonra ortasina evde bulunan salata yapraklarini (yesil yaprakli her tür seyi kullanabilirsiniz) közlenmis yesil biber, cekirdekleri cikarilmis zeytin..ekleyerek kapatin. Hafifce bastirip firinda bir miktar isitin, daha lezzetli oluyor.
Bu arada baharatli tereyaglari da bu sandviclerinizde kullanabilirsiniz.
Ve bir de tatli sandvic;
Cilekli croissant
Croissantlari düsük isili firinda hafifce isitin, bu arada 50 g tereyagini eritin ve yikanip ikiye bölünmüs cilekleri (350- 450 g kadar) terayagina katin, kuvvetli ateste, meyvalar suyunu cekene kadar karistirin. 1-2 yemek kasigi bali (cicek bali ve hatta bulabilirseniz lavanta bali olursa harika olur) ekleyip 3-4 dakika surup kivamina gelene kadar karistirmaya devam edin.
Icine bir kac lavanta cicegi atip atesten alin.
Croissantlari firindan cikarip ikiye bölün, cileklerinizi icine koyun ve bir miktar da creme fraiche ekleyin. Ister piknik icin alu folyoya sarip piknik sepetine atin veya yola cikmadan evdekiler bir sürpriz yapin..:)
Not: Alüminyum folyonun besinlerle birebir kontakta olmasi sagliga zararli, ben bu yüzden alüminyum folyodan önce hep firin kagidi kullanip onun üzerine alü folyoyu kullaniyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)