17 Nisan 2011 Pazar

Limon surubu

Sodayla, suyla karistirip limonata gibi icebilirsiniz, ama ayni zamanda sicak günlerde beyaz sarabin icine 1-2 kasik katildiginda cok da keyifli bir aperetif oluyor. Ve hatta bir kac damlasi salatalara da ayri bir tat veriyor.

2 kilo limon
650 g meyva sekeri
Yarim demet feslegen

Limonlari yikayin, 3-4 tanesinin kabuklarini ince olarak soyun. Bütün limonlarin suyunu sikin. Sonucta sekerinizle ayni ölcüde limon suyu elde etmelisiniz. (yakl. 650 lt)
Limonsuyu, kabugu ve sekeri 5 dk kaynatin. Feslegenleri yikayip, kaynayan suruba atin, bir süre cekmesini bekleyin ve atesten alin. Atesten alip süzgecten gecirin ve daha sonra sterilize edilmis siselere doldurun. Limon kabuklarindan bir kismini siselere atabilirsiniz, hem daha dekoratif gözüküyor hem de aromasi daha kuvvetli oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)