5 Nisan 2011 Salı

Vanilyali Aylar (Wiener Vanillekipferl)


50 g badem, 50 g findik
300 g un, 100 g seker
Bir tutam tuz, 200 g tereyag
2 yumurta sarisi, 5 paket vanilya
½ fincan pudra sekeri
Bademleri kabuklarinin soyulmasi icin kaynar suda 1-2 dakika bekletip cikartin.Soyulmus bademleri  cok ince dövün, ya da hazir olarak dövülmüs de alabilirsiniz. Findiklarin da ayni sekilde cok ince dövülmüs olmasi gerekiyor.Unu calisacaginiz kabin icine eleyin, bademleri, findigi, sekeri, tuzu, tereyagini (soguk olmali) kücük parcalar halinde ve yumurta sarilarini katin. Hepsini bir hamur haline getirin. Hamuru alu-folyoya sarip buzdolabinda 2 saat kadar bekletin. Firini 190 C ye ayarlayin.Hamurdan ufak parcalar koparip kalem kalinliginda rulo formunda acin, sonra bu rulolari 5er cm uzunlugunda kesin ve uclarindab bükerek  kücük aylar haline getirin. Firinin orta katinda 10-12 dk pisirin. Cikarinca, Vanilya ve pudra karisimi yaptiginiz kabin icinde dikkatlice cevirin, cok cabuk kirilabilirler. Saklamak icin , sectiginiz kutunun icine bir  kat aylari bir kat yagli kagit koyarak yerlestirin ki kirilmadan kalabilsinler.
Yaklasik 70-80 adet cikiyor
Aylarin hemen yanindakiler ise..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)