Ayni limon surubu gibi suyla inceltip buz da ekleyerek serinletici bir icecek oluyor. Meyvalarin üzerine ama özellikle cilegin üstüne de sos olarak cok yakisiyor.
3-5 vanilya cubugu
1 kl portakal
100 ml limon suyu
1 cay k lavanta
600 g meyva sekeri
100 ml portakal likörü
Vanilya cubuklarini uzunlamasina ortadan kesip vanilyayi disari kaziyin. 2-3 portakali yikayip kabuklarini ince bir sekilde soyun. Portakalllarin suyunu sikin, yaklasik 600 ml olmali.
Disari kazidiginiz vanilya, vanilya cubuklari, portakal suyu ve kabuklari, limon suyu, lavanta cicekleri ve sekeri bir tencereye koyun kaynatin, 5 dk kadar da kisik ateste kalsin daha sonra süzgecten gecirin. Portakal likörünü de ekleyip süzdügünüz surubu cok kisa bir kere daha atese koyun.
Dolduracaginiz siselerin icine birer vanilya cubugu koyup surubu ekleyin.
Not: vanilya cubugu bulamassaniz, 5 paket normal vanilya da kullanabilirsiniz.
Surup tariflerıniz ilgimi cekti. Almanya'ya dönüste, ilk fırsatta denemek istiyorum.
YanıtlaSilsimdiden afiyet olsun :)
YanıtlaSilPortakal likörü yapıp şurubunu yapmmadan geçemedim fakat meyve şekerinin ne olduğunu sormak istiyorum.normal şekerden farklı bişey mi?
YanıtlaSilAyrıca sitenizle yeni tanıştım çok hoş bir siteye benziyor kesifteyim:-) hoşçakalın.
Cok tesekkür ederim begeniniz icin..ve de özür dilerim bu kadar gecikmis cevabim icin..
YanıtlaSilMeyva sekerinin cok büyük bir farki yok esasinda, sadece daha az tatli normal sekere göre. Sonucta ikisi de uzak durmamiz gereken seker cinsinden :)) Rahatlikla ince toz seker de kullanabilirsiniz.