26 Nisan 2011 Salı

Parmigiana

Aslinda tipik bir Napoli yemegi olan Parmigiana’nin (Parma usülü) adini neden  Parma’dan aldigi bilinmiyor. Ama gercek su  ki, tüm Akdeniz mutfagi biribirine benziyor, kim kimden nasil etkilenmis, bulmak zor.

6 kisi icin yaklasik 1 kilo bostan patlicanini dilim dilim dograyin, dilimler ½ cm kalinliginda olmali, tuzlu suda acisini cikardiktan sonra cikarip kurulayin ve cok kizgin zeytinyaginda kizartin. Yaklasik 1 kilo domatesin kabuklarini soyup dograyin ve kevgirden gecirin. Domatesleri birkac feslegen yapragi ekleyerek yag koymadan koyulasana kadar kaynatin, hazir olunca firina koyacaginiz kalibin dibine bir kac kasik domates sosundan koyun, üzerine bir sira kizarmis patlican dizip rende parmesan serpin, onun üzerine ince mozzarella dilimleri dizin, bir kac feslegen yapragini da ekledikten sonra cirpilmis yumurta ile islatin. Tekar birkac kasik domates sosu ekleyip ikinci sira patlicanlari dizin ve ayni islemi tekrarlayin, böylece 3 sira olmali. Üzerini kapatmadan sicak firinda 40-50 dakika pisirin.
Arzu edilirse yari patlican yari kabak da cok lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)