Sofia Loren'in Ask Mutfagi kitabindan
Sarmisakla maydanozu (feslegen yerine) birlikte dövün. Iyi yikanmis ve kiyilmis birkac ancuvez, ayiklanmis bir iki yumusak zeytin, biraz kapari, ince dogranmis bir bas sogan ilave edilip macun halni alana kadar iyice döverek karistirin. Bu macun sos kivamina gelene kadar yavas yavas zeytinyagi koyun. Malzemelerin ölcülerini kendiniz ayarlayin, cünkü hepsinin kendine göre ayri bir lezzeti vardir. Makarnanizi haslayin ve iyice süzdükten sonra tencereye geri alarak sertlesmeden kurumasi icin bir kac damla zeytinyagi damlatin. Biraz beklettikten sonra servis tabagina alin, üstüne sosu dökün. Taze karabiber ekerek servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)