12 Mayıs 2011 Perşembe

Sos Hollandaise

Minik minik dogranmis bir arpacik sogani 200 ml beyaz sarap, 1 defne yapragi 4-5 tane karabiberle bir miktar pisirin.
4 yumurta sarisini isiya dayanikli bir kaba koyun, pisen sarabi süzgecten gecirip yumurtalara ekleyin. Yumurtalari  koydugunuz kabi benmariye oturtun, yumurtalari cirpma teliyle kabarip koyulasana kadar cirpin.
Koyulasinca benmariden alin, eritmis oldugunuz (ilinmis olmali) 200-250 gr tereyagini ip gibi akitarak yumurtaya yedirin, bu arada cirpmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandirin.





Kalori acisindan yüksek oldugunu söylemeye gerek yok tabii ama, özellikle kuskonmaza cok yakisiyor, hani onsuz olmaz gibi..ayrica haslanmis patatese, broccoliye, balik yemeklerine de lezzet veriyor.

Yapildiktan sonra bir kere daha isitmayin. Bu sosu hazirlarken sabir gerekiyor, eger tüm emeklerinize ragmen bozulur gibi olursa, sosunuza bir buz veya bir kac damla soguk su ekleyip hizlica karistirmaya devam edin, cok koyu olduysa da bir miktar su (mesela kuskonmazin haslama suyundan) ekleyip inceltin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)