14 Nisan 2012 Cumartesi

Badem ezmeli tavsan kek


Biz buna haftasonu keyifleri diyoruz. Ailece hafta sonlari biraraya gelmeyi, evde, annemin bahcesinde ya da sehir disina bir yerlere gitmeyi seviyoruz.

Malum gectigimiz hafta paskalya idi buralarda. Renk renk yumurtalar sardi gene tüm pazarlari. Bu paskalyanin renkleri civiltisi da bir baska güzel, her sey bahara uygun..renkler, yumurtalar, tavsanlar… Zeyno ile gecen sene yumurta boyayip, paskalya cöregi yapmistik. Bu sene ona daha da keyifli olsun diye, bu sefer tavsan ve kuzu seklinde kekler yaptik, sonra da onlari gida boyasi ile renklendirilmis badem ezmesi ile süsledim. Cok mutlu oldu, cocukluk ne güzel bir sey diyecegim ama ben de hala cok zevk aliyorum buna ne demeli…


O keklerini seyredip mutlu olurken biz bahceyle ugrastik, cicekler ektik, annem caylari hazirladiginda da kuzu ve tavsanlarimizi kesip yedik.. Güzel bir hafta sonuydu.

Bu Badem ezmeli kek icin;

Istediginiz  hayvanin formunda bir kek kalibina ihtiyaciniz var.
Malzemelerine gelince,

100 g badem ezmesi
2 yumurta (büyük boy)
50 g seker
75 g tereyag (oda sicakliginda yumusamis)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Bir kac damla acibadem likörü
90 g un
25 g nisasta
1 yemek k. kabartma tozu

Badem ezmesini ince ince rendeleyin.
Firini 175 C ye ayarlayin. Kalibinizi da önce yaglayip sonra unlayarak hazirlayin.

Rendelenmis badem ezmelerini yumurta ve sekerle köpürene kadar cirpin. Teryag, vanilya, tuz ve badem likörünü ekleyip karistirin. Unu, nisastayi ve kabartma tozunu karistirip bu karisimin üzerine eleyin, karistirin. Hepsi bu kadar!

Simdi hamuru kaliba dökün, spatula ile düzeltin üstte kalan yüzeyi ve firinin en alt kismainda yaklasik 40 dk pisirin.

Hazir oldugunda 10 dk sogumaya birakip öyle cikarin ve kekiniz henüz sicakken üzerini, ister pudra sekeri ile isterseniz rendelenmis beyaz cikolata ile kaplayin.

Isin el oyalayan kismi, gida boyalariyla renklendirdiginiz badem ezmesini sekillendirip kekinizin üzerine istediginiz gibi yerlestirmek. Badem ezmesini keke yapistirmak icin, ben bir parca kayisi marmelati kullandim, aksi takdirde üzerinde kalmiyor, yani sekli uygulayacaginiz yere biraz marmelati sürüp üzerine yapistirin.



Hayvan sekilli kek yapmak icin, ille de paskalya olmasi gerekli degil, cocuklar böyle seylerden her zaman mutluluk duyuyorlar.

8 yorum:

  1. Zaten fotoğraflarda mutluluk var, her karesi ne kadar keyif aldığınızı gösteriyor :) seninde dediğin gibi bu kekleri sadace çocuklara değil kendimizede yapmalıyız çok güzeller :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Evet Aslicim ya, ben de en az Zeyno kadar mutlu oluyorum böyle seylerle :)

    YanıtlaSil
  3. Büyük çocuklar da yiyebilir mi? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laf aramizda ben Zeyno'yu (4 yasindaki yegenim) bahane ediyorum hep bu oyuncaklar icin, ama en cok ben keyif aliyorum, Zeynep büyüyünce nolucak acaba? :))

      Sil
  4. Sevgili melange..bloglarinizi yeni kesfettim.. Iyi ki siz beni buldunuz..;) özellikle cöplerimi ayiriyorum, file kullaniyorum, cam kavanoz kullaniyorum tabelalariniz cook güzel... Destekliyorum.. Stuttgarttan selamlar..;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar cicegi, ben de cok keyif aldim sizin bloglarinizda..:)

      Viyana'dan Stuttgart'a sevgiler :)

      Sil
  5. fotoğraflar enerji dolu bayıldım...gülüşünüz eksik olmasın

    YanıtlaSil

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)