Hamur icin
250 g un
1 cay kasigi kabartma tozu
100 g seker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurta
1 yumurta sarisi
125 g tereyag
Ici icin
300 g ahududu
4 elma
80 g seker
3 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi yaprak badem
Firini 175 C ye ayarlayin.
Hamurun malzemelerini bir kaba koyup hamur haline getirin. Bu, kolaylikla ufalanan bir hamur olacak, tutmadi zannetmeyin. Hamurunuzu folyoya sarip bir süre dolapta bekletin.
Bu arada, elmalari soyup, ufak ufak dograyin, ahududulari katin. Limon suyunu ve sekeri de ekleyin meyvalara.
Kelepceli formun (26 cm capinda) dibine yagli kayit koyup, kenarlarini iyice yaglayin. Hamurunuzun 2/3 sini kalibin dibine ellerinizle bastirarak döseyin, bu arada yaklasik, 1 – 1,5 cm kadar kenarlarina da cikmasini saglayin.
Meyvalari üzerine koyduktan sonra, yaprak bademleri ve geri kalan hamuru da meyvalarin üzerine ufalayin. 175 C lik isittiginiz firinda, 50 dk pisirin.
Ben kullanmadim ama, kremayla da servis yapabilirsiniz veya daha da iyisi kaymakli dondurma ile…
Ahududu'nun anlamı ne kadar güzelmiş, bende hiç düşünmemiştim :)
YanıtlaSilItır ben bu payı kesin denemek istiyorum. İyi olur veya olmaz artık bilmiyorum ama denicem. Gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık..
Asli, hamuru yaparken dökülür gibi oluyor, merak etme, iyice yogurursan biraraya getiriyorsun, 10 dk kadar da dolapta kalinca kendini topluyor. Dene derim bizde herkes cok begendi, ben de en kisa zamanda yeniden yapicam sanirim :)
YanıtlaSilsevgiler
ahududunun anlamaını bende çok sevdim; ellerinize sağlık...
YanıtlaSil:) aslinda anlami isminde gizli ama insan hic öyle düsünmüyor degil mi?
YanıtlaSilellerine sağlık canım paylaşımların bol olsun inşallah;))
YanıtlaSilsevgiler
cok tesekkürler :)
SilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com