13 Haziran 2011 Pazartesi

Herse

Bodrum’da kücük bir kumsal kahvesinde yedim, daha önce bilmiyordum, üstelik bu kadar basit ve yaz boyu hep elimizin altindaki malzemeler oldugu halde. Bölgesel bir yemek Herse, güney Ege bölgesinde ufak tefek degisikliklerle ama ayni malzemelerle yapilirken, tuhaf bir sekilde dogu Anadolu yöresinde ise bugday ve etle yapilan bir yemek olarak da geciyor.


Malzemeler
Patlican, biber, domates, sarimsak, zeytinyagi, limon suyu ve seker

Patlicanlari firinda közleyin. Bir tavada zeytinyagini kizdirip, ufak dogradiginiz biberleri 5 dk kadar cevirin, üzerine ince dogranmis sarmisaklari ve minik küp küp dogranmis domatesleri ilave edin, közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup, irice dograyin ve tavadaki karisima ekleyin, 4-5 dk daha cevirip üzerine biraz seker ve limon suyu ekleyin. Sicak veya soguk olarak yiyebilirsiniz.


Not: resimde, ayrica gözünüze takilan, Ece Temelkuran'in Everest Yayinlari'ndan cikan "Ikinci Yarisi" kitabini da ayrica tavsiye ederim... Arka kapaktan alinti " Ece Temelkuran bu kez ömrün "Ikinci Yarisi"ndan bildiriyor.Ilk yaridan, kesip sakladigimiz, belki kaybettigimiz "an"lari bir araya topluyor bu kitapta. O bir "an" a varmak icin belki de. Cocukkenki bir "an"a, bir türlü anlatamadigimiz, ama hep özledigimiz..."

2 yorum:

  1. limonsuyu ve şeker hariç,aynı malzemelerle "çığırtma" yapılır Bergama 'da. ölür bitersinn :)

    YanıtlaSil
  2. zaten "icindekiler" ve de patlican közlenmisse..biraraya gelince kötü birsey cikamaz ki..tipik bir ege bölgesi yemegi, derhal deniycem cigirtmayi da..sevgiler

    YanıtlaSil

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)