Gizli Cennetimi yazarken, bahsettim. Benim icin Hasan abi, bir guru mutfakda, seneye beni yanina al tepe tepe calistir diye de teklif ettim, inanilmaz bir okul, O’nun yaninda calismak, bir parca dagarcigima bir seyler katabilmek ne mutlu eder beni. Gerci kabul etse, basima gelecekleri biliyorum, yaptigim hic birseyi begenmeyecek, bol bol azar isiticem ama eminim bu gelmis gecmis en iyi balikcilardan birinin yaninda sadece mutfak degil ayni zamanda hayat dersi alicam.
Iste, bir sohbet arasina sikistirdigi tarifi can kulagiyla dinledim, aksama da kendi elleriyle yapip getirdi ayrica.
Tarifi verirken, kimsenin de O’nun gibi yapamiyacagini bilerek anlatiyor, ama gene de deneyin derim, anlatim cok basit, artik herkesin elinin maharetine kalmis. Bizim yedigimiz haliyle muhtesemdi.
Ihtiyaciniz olan ilk önce bir Wok tava. Bize yaptiginda levrek ve laos kullanmisti. Irice dogranmis soganlarla ufak parcalar halindeki baliklari tavada az bir zeytinyagiyla kavurun. Daha sonra iri dogranmis biber ve domatesleri, sarmisaklari bütün olarak ekleyip cevirin tavada, tuzunu karabiberini, arzu ettiginiz baharati fazla olmadan ekleyin. Pistiginde, firinda isittiginiz güvece aktarip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)