18 Mart 2012 Pazar

Bir Capri klasigi, Torta Caprese...


Gecenlerde, ne zamandir görmedigim bir arkadasimla bulusup, uzun uzun diyetten konusup, konunun dönüp dolasip bu tarife gelmesi biraz komik tabii ama…yapin derim, cünkü harika oluyor.

Caprese, Italya’nin sevimli adasi Capri’nin tipik bir spesyalitesi, cikolata ve bademle yapilan bu unsuz turta özellikle yaz aylarinda vanilyali veya limonlu dondurmayla servis ediliyor. dışı kıtır içi yumuşacik agizda dagiliyor.


Tarif, Serra’larin nefis Italyan mutfagi sunduklari restoranlarinin, Napolili ascisindan. (daha da dogrusu ascinin annesinden)



Torta Caprese


300 g cekilmis badem

300 g cikolata
6 yumurta
250 g tereyag
3-5 cl rom
1 paket kabartma tozu
100 g seker

Firini 180 C ye ayarlayin.

Yumurtalarin sari ve beyazlarini ayirin. Diger yanda benmaride, tereyag ve cikolatayi birlikte eritin. Eridikten sonra, ilinmasi icin kenara alin.

Bu arada sarilara, sekeri katip krema haline gelene kadar cirpin. Daha sonra sirayla, cekilmis bademi, kabartma tozunu ve romu ekleyip (ben cok az Amaretto da ekledim, cok hos aci badem aromasi verdi, eger evde badem likörünüz varsa, bir cay k. kadar koyun derim) iyice karistirin. Daha sonra ilinmis olan, cikolata ve yag karisimini da sarilara katip karistirin.


Beyazlari iyice kar yaptiktan sonra hamurunuza katin, hamuru alttan üste katarak beyazlari dikkatlice yedirin hamura. Iyice karistiktan sonra, dibine yagli kagit serilmis, kenarlari iyice yaglanmis bir tart kabina veya kelepceli kek kalibina döküp firinin orta kismina yerlestirin. Yaklasik 40-45 dakika sonra hazir. Bir bicak sokarak denediginizde ici yumusak olucak, bu sizi pismedigi konusunda yaniltmasin, eger bicak kuru cikiyorsa sürenin sonunda pismistir.


Ilindiktan sonra üzerine arzuya göre kakao veya pudra sekeri serperek servis yapin.


4 yorum:

  1. Bu kadar nefis görünmek zorundamı? :) İnan elimi uzatıp bir dilim almak istiyorum. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. değişikmiş
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. tatlıya zaafım yoktur ama nutkum tutuldu. Evde Amaretto da var, deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)