29 Şubat 2012 Çarşamba

Kisa bir diyet macerasi ve ahududulu muffinle mola


Meger ne zormus bu meret…Simdi tüm diyet yapanlara sapka  cikariyorum. Hepi topu 3 kilo vermek icin ve de sevgilime (o malesef daha fazla vermek zorunda benden) destek olmak icin giristim 15 gün önce. Dukan’la 10-12  kiloyu gözümün önünde vermis arkadaslarima da bakinca, hemen havalara girip „oo, ben 3-4 kiloyu hemencecik veriveririm“ dedim. Ve aci gercekle o zaman tanistim iste, diyet denen seyin, nasil seni senden ettigi gercegiyle … 


Dukan, Karatay öff yok yok hepsi zor geldi iste.. Ve gene diyette olan baska bir arkadasimla yaptigimiz „Diyet Zirvesi „ sonucunda vardigimiz nokta su; „Vucüdu sasirtmamak lazim“, zira bu dukan diyetiyle benim bünyem alt üst oldu, hergün sebze meyva yemesse susuz kaldigini düsünen, ete karsi fazla bagimliligi olmayan bünyem, protein yüklemesiyle saskinlik degil soka ugradi. Sonunda vardigim karar, en eski diyet sekli, sabah bir dilim esmer unlu ekmek, az yagli peynir/jambon/domates, öglen ve aksam, degisimli yagsiz hazirlanmis et/balik - sote sebze veya az zeytinyagli hazirlanmis sebze – tuz, seker, karbonhidrat cok aza indirilecek (zaten cayi kahveyi sekersiz icerim). Düsük kalorili, kafama göre bir diyetle yoluma devam simdilik.

Ve simdi benim gibi, kafasina göre diyet yapanlar icin, „Diyet Muffinler“ tariflerinden;
Dün yaptim ve yeniden mutluluk girdi yasamima..

Ahududulu Muffin

12 muffin icin

200 g kepekli un
  60 g yulaf ezmesi
2 yemek k kabartma tozu
½ yemek k karbonat
1 su b ahududu
2 yumurta
180 g esmer seker (ben 150-160g koydum)
150 g yagi azaltilmis margarin
1 paket vanilya
300 g yagsiz krema (ben daha az koydum)

Tarif, bu durumda muffinimizin 6-7 g yag icerecegini söylüyor.

Firini  180 C ye ayarlayin.
Muffin formlarinizi hazirlayin. Ben silikon form kullandim bu sefer.

Unu bir kaba eledikten sonra, yulaf ezmesi, kabartma tozu ve karbonati da ekleyip güzelce karistirin.
Biraz daha büyükce bir kapta (cünkü unu bu kaba katicagiz sonra), yumurtalari hafifce cirpin, sekeri, yumusamis yagi, vanilyayi ve kremayi da ekleyip iyice karistirin.
Unlu karisiminiza da ekleyin ve karistirin, en son da ahududulari ekleyip karistirin. Yumusak karistirmassaniz ahududular cabuk dagilir, ama ben dagilmis halini daha cok seviyorum.
Hamurunuzu muffin kaliplarina dagitip, 20-25 dk önceden isittiginz firinda pisirin..

Diyet yüzünden, mutfagimdan uzak düsmüstüm, ohh nihayet geri döndüm böylece…






5 yorum:

  1. katı kuralları olduğu zaman insan çabuk bıkıyor ve o zaman hayat şekli haline dönüşemiyor.
    tiroid sıkıntısı olan biri olarak, hep dikkat etmem gerekiyor. milyonlarca deneme sonucunda sevdiğim tatlardan uzak kalmadığım sürece, işkence haline dönüşmeden ancak iyi/kalıcı sonuçlar aldım şimdiye dek.

    yine de imreniyorum, herşeyi yeme lüksüne sahip olan bünyelere...

    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet cok haklisin, kati kurallara dayanamiyorum, hayatimi iskenceye cevirmeden vermeli kilolari dedim ben de..ve hergün düzenli hareket en önemli olan, bence diyetin en bas kurali bu..

    YanıtlaSil
  3. Hayatım boyunca hiç diyet yapamadım ki evde annem ve ablam yaparlar :) ben belli kurallara baglı kalamıyorum Itır, elimde degil. Her şeyi yerim ayırmam ama çok yürürüm, çok hareket ederim. 49 'a inme çabalarım sonuçsuz kalsada, yinede inatla deniyorum.

    Tarif çok güzel. Hem kullandıgın malzemeler, hemde benim yapabilecegim gibi sanki :) denicem, ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  4. Asli, bu da benim ilk diyet denememdi, daha önce, hamilelik sonrasi dahil hic geregini hissettmemistim, zaten de beceremedim gördügün gibi, kendi kafama göre yapmaya karar verdim. Haklisin yürümek cok önemli, ben de cok yürürüm, cok da severim yürümeyi..

    Tarif, gercekten cok güzel oldu, hafif ve lezzetli. ilk denememdi, ama gene yapicam.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Melange, 3-4 kilo vermek daha zor...
    Diyet muffinler bir harika, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Düsüncelerinizi paylastiginiz icin cok tesekkürler :)